Automarkt

Fiat stoot Magneti-Marelli af

Het ontbreekt Sergio Marchionne niet aan ideeën om de portefeuilles van zijn aandeelhouders te spekken. In die zin gaf hij zopas te kennen dat er een splitsing komt tussen de FCA groep en Magneti-Marelli. U mag twee keer raden wie daarvan beter zal worden?

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 10 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

Magneti-Marelli is één van de voornaamste toeleveranciers van elektronische componenten en transmissies in de autosector. Het bedrijf is actief in 19 landen en stelt wereldwijd 43.000 mensen tewerk.

De scheiding tussen de toebehorenleverancier en de Italiaans-Amerikaanse groep moet nog eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar rond zijn. Zo zal een nieuwe holding Magneti-Marelli ontstaan die op de beurs van Milaan zal worden genoteerd. De aandelen zullen worden verdeeld onder de aandeelhouders van FCA, en in het persbericht wordt ook de drijfveer achter deze ingreep geduid. “Deze opsplitsing zal een meerwaarde opleveren voor de aandeelhouders van de FCA groep, en zal Magneti-Marelli de nodige flexibiliteit geven om in de komende jaren verder te kunnen groeien”.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze scheiding past in een nieuw ontwikkelingsplan van de FCA groep dat in juni zal worden voorgelegd. “Via deze ingreep zal FCA zich verder kunnen toeleggen op zijn kernactiviteiten en kan de groep zijn eigen middelen versterken”, aldus het persbericht.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon