Auto-industrie

Porsche enige merk dat ondanks corona meer auto’s verkocht

Geschreven door Joris Bosseloo | 15/10/2020

De coronacrisis heeft de Belgische autoverkoop in elkaar doen stuiken. Er is maar één merk dat in ons land net méér auto’s heeft verkocht dan vorig jaar: Porsche.

De inschrijvingscijfers van Febiac spreken boekdelen: er werden maar liefst 24% minder nieuwe auto’s ingeschreven dan van januari tot september 2019 en dat heeft natuurlijk met de lockdown als gevolg van de covid-19-pandemie te maken. Toch is er een automerk dat het net beter heeft gedaan dan vorig jaar, en dan nog dankzij het succes van één, op de koop toe elektrisch model.

De Taycan is het allereerste elektrische productiemodel van de fabrikant uit Stuttgart. Je kan hem sinds vorig jaar bestellen tegen een tarief van minstens 100.000 euro. Tegen het eind van dit jaar verwacht Porsche er in België zo’n 800 te leveren. Ter vergelijking: op het moment van de telling werden er in BelgIë dit jaar 2.268 wagens geleverd, 5% meer dan over dezelfde tijdspanne in 2019. Bij merken als Opel en Renault hebben ze dan weer geen enkele reden om te vieren. Deze merken zagen hun verkoop met respectievelijk 43 en 37% terugvallen in 2020.

Bron:

Trefwoorden

Lees ook