Benzine

Hier kon je voor 17 cent/liter benzine tanken…

Tanken voor tien keer minder dan de gangbare prijs? Het was een dag lang mogelijk wegens een menselijke fout van de manager van een tankstation. Die man had per ongeluk een verkeerd bedrag in zijn computer ingevoerd, met alle gevolgen van dien… (foto ter illustratie)

Geschreven door Joris Bosseloo | 21/06/2022

The Washington Post kwam met de feiten naar buiten. De manager van een tankstation in Rancho Cordov, in de staat Californië, had een foutief, veel te laag bedrag ingetikt waardoor klanten plots voor een fractie van het normale tarief hun wagen konden volgooien met benzine, meer bepaald voor amper 69 dollarcent per gallon (66 eurocent voor iets meer dan 3,785 liter, wat dus neerkomt op ongeveer 0,17 eurocent/liter).

Het nieuws van de spotgoedkope prijzen aan de pomp verspreidde zich aan een lopend vuurtje. Zowat iedereen in de buurt haastte zich naar het tankstation in kwestie en er kwamen zelfs bijna rellen van. De manager zelf had helemaal niets in de smiezen; hij ontdekte zijn blunder pas de volgende ochtend en werd stante pede ontslagen.

Advertentie

Crowdfunding

gas station

De financiële schade voor het bedrijf zou zowat 20.000 dollar (18.989 euro) bedragen, een bedrag dat door de verantwoordelijke wordt verwacht om terug te betalen. Gelukkig voor hem werd een crowdfunding-actie op poten gezet door zijn familie.

Die geldinzameling heeft een serieus duwtje in de rug gekregen toen het nieuws viraal ging. Er werd naar verluidt zelfs ruim 4.000 dollar meer opgehaald dan nodig…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's