Buzz

Buzz: Tesla’s autonoom rijden en sneeuw gaan niet samen

Deze video toont dat Tesla’s Autopilot niet echt van sneeuw houdt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 12 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

De “autonomous driving capability“, dat in de VS voor 15.000 dollar wordt verkocht, is een optie van Tesla met een misleidende naam. In tegenstelling tot wat men zou denken, laat het de auto niet rijden zonder tussenkomst van de bestuurder en lijken de grenzen ervan snel bereikt, vooral op sneeuw. Dat blijkt althans uit een video op het Detroit Tesla YouTube-account.

Tesla hiver

Advertentie – lees hieronder verder

Foute reactie

In de video zien we een Tesla-bestuurder terwijl hij in besneeuwde omstandigheden deze functie test in de stad. Het duurde niet lang voordat de bestuurder met een ruk aan het stuur de controle terug overnam en de slingerende auto ervan weerhield tegen een stoeprand te rijden. De Tesla koos ook een snelheid die, volgens de omstandigheden, veel te hoog lag. Ook begon de wagen te glijden toen hij voor een rood stoplicht moest stoppen.

Tesla gamme hiver

Musk’s fantasie?

Deze ‘bètaversie’ van autonoom rijden laat zien dat Musks beweringen dat auto’s binnenkort volledig autonoom zullen zijn, verre van realistisch zijn. In normale weersomstandigheden vertoont het systeem al gebreken en is het soms gevaarlijk. Komen er nog extra elementen bij, verliest de elektronica volledig haar grip en blijkt dat volledig autonoom rijden helaas nog geen realiteit is.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon