Buzz

“Hij zag verloofde sterven, en toch…”

Geschreven door Joris Bosseloo | 21/11/2019

In 2016 geraakte ex-profvoetballer Dirk De Vriese, nu spelersmakelaar, betrokken in een dodelijk verkeersongeval waarbij zijn jonge partner het leven liet. Hun wagen werd toen aangereden door een dronken bestuurder.

Amper 3 jaar later is het De Vriese zelf die in de fout is gegaan. In februari blies de ex-voetballer positief in Knokke en bovendien weigerde hij zijn medewerking aan de politie. De man heeft zelfs een nacht in de cel moeten doorbrengen.

De rechter was duidelijk niet gediend met het gedrag van De Vriese. “Hij is al drie keer veroordeeld en hij weet wat de mogelijke gevolgen zijn. Hij was al eens betrokken bij een dodelijk ongeluk als gevolg van alcohol. Hij zag zijn eigen verloofde naast hem sterven. Je zou denken dat hij zijn lesje geleerd had”. Hij voegde er ook dit aan toe: “Het is niet omdat je in Knokke woont en met een mooie auto rijdt, dat je je alles mag veroorloven”.

Hij werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 8.000 euro, mag twee jaar niet meer met de wagen rijden en zit de drie volgende jaren opgescheept met een alcoholslot.

Bron: HLN.be / Screenshot: Focus WTV

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Onze partners