Buzz

Ernstig ongeval met accordeonbus in Brussel

Brussel werd vanmiddag opgeschrikt door een ernstig verkeersongeval met een accordeonbus van de MIVB. Drie mensen werden naar het ziekenhuis afgevoerd, waaronder de chauffeur.

Geschreven door Joris Bosseloo | 03/01/2022

Het ongeluk vond iets voor 13u plaats aan de halte Simonis, zo wordt bevestigd door Cindy Arents, de woordvoerster van de MIVB (bij Franstaligen bekend als de STIB, nvdr). Een zogenaamde accordeonbus, die een stuk langer is dan een normaal exemplaar, wilde op de Leopold II-laan naar de zijkant uitwijken om te kunnen stoppen bij zijn halte. Het gevaarte zat echter vast, waarop de chauffeur aan het manoeuvreren ging. Tijdens die handeling kwam een wiel op de stoep terecht en gleed de bus uit, waarbij twee voetgangers werden aangereden.

Eén van de slachtoffers werd hevig geraakt aan het onderlichaam. Ook de tweede liep zware kwetsuren op maar die persoon verkeert naar verluidt niet in kritieke toestand. Op het moment van de feiten zaten er geen passagiers in de bus.

Bestuurder in shock

Onder de slachtoffers tellen we ook de chauffeur van de bus in kwestie. Die verkeerde in shock en werd net als de voetgangers naar het ziekenhuis gebracht, zij het in de eerste plaats voor psychologische verzorging.

Bron/foto’s: Sudinfo

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's