Buzz

Hoe man valsspeelde om “beste autoverkoper” te worden

Een autoverkoper heeft het sinds 2014 klaargespeeld om in totaal ongeveer 700.000 euro aan commissie plus bonussen op te strijken, genoeg om zich tot de beste autoverkoper binnen de FCA-groep te laten kronen. Alleen was zijn tactiek niet bepaald koosjer.

Geschreven door Joris Bosseloo | 05/05/2021

De man was in Amerika verkoper van FCA-modellen, meer bepaald van Chrysler, Jeep, Dodge en Ram. Hij deed dat zo goed dat hij bekend begon te staan als de allerbeste verkoper van de groep. Alleen bleek zijn strategie niet zo voordelig voor FCA (Fiat Chrysler Automobiles, tegenwoordig onderdeel van Stellantis).

Familiekorting

Bleek dat de man aan werkelijk elke klant 5% familiekorting gaf, ook al ging het om wildvreemde mensen. Hij ging zelfs zo ver door kortingcodes van andere personeelsleden te gebruiken, die dan achteraf tot de vaststelling moesten komen dat hun kortingen al werden “geconsumeerd”.

FCA zou volgens Top Gear in totaal omgerekend meer dan 7 miljoen (!) schade hebben geleden, wat zijn bazen natuurlijk allerminst konden appreciëren. Niet alleen werd de kerel ontslagen, hij zal het nog deze maand aan de rechter moeten uitleggen.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook