Buzz

Man filmt aan rotvaart van 215 km/u in Brusselse tunnel

Een op Instagram geplaatste video van een bestuurder die met 215 km/u in een Brusselse tunnel rijdt, doet momenteel haren rijzen. Zeer terecht ook. (foto illustratie)

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 03/11/2022 | Leestijd: 3 min

In de nacht van 31 oktober op 1 november werd op Instagram een video gepubliceerd van een bestuurder van een Volkswagen die ongestraft met een duizelingwekkende snelheid van 215 km/u door een tunnel in Brussel rijdt. Thierry Vandenhoute, commissaris van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene en directeur van de verkeersdienst, zei tegen onze collega’s van Bel RTL dat het ingewikkeld wordt om de dader te identificeren. “We weten dat hij meer dan 200 km/u rijdt in de Brusselse tunnels, maar verder zijn er amper elementen waarmee we kunnen werken.”

Weinig kans

Het antwoord op de vraag of het mogelijk is om de verdachte te identificeren via de Instagram-account, is evenmin hoopgevend: “Om de persoon via het sociale netwerk op te mogen sporen, moeten we van het parket de toestemming krijgen om opzoekingen te doen bij de media die de video hebben uitgezonden. Het is onwaarschijnlijk dat we de nodige goedkeuringen zullen krijgen aangezien het om een snelheidsovertreding gaat.”

Advertentie – lees hieronder verder

Zware straffen

Benoît Godard, woordvoerder van VIAS, die eveneens door Bel RTL werd geïnterviewd, kon alleen maar zijn verdriet uiten: “We weten dat er ondanks het drama van Strépy-Braquegnies nog steeds mensen zijn die de openbare weg voor een racebaan aanzien. Dat is natuurlijk erg gevaarlijk, want ze scheuren mensen voorbij die de zone 50 of 70 netjes respecteren (afhankelijk van de tunnel, want ook daarover bestaat onduidelijkheid, nvdr).”

Stel dat de chauffeur toch wordt geïdentificeerd, dan riskeert die persoon uiteraard een zware boete en een intrekking van het rijbewijs.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie