Rechtbank tegen Tesla: “Stop met bomen kappen!”

Tesla krijgt door velen een groene stempel opgedrukt aangezien het merk alleen elektrische voertuigen produceert. Nochtan zijn de werklieden niet vies van bomen kappen om plaats te maken voor een nieuwe fabriek in Duitsland.

Rechtbank tegen Tesla: “Stop met bomen kappen!”

Dat Tesla een zogenaamde ‘gigafactory’ in Duitsland plant, is geen nieuws meer. De voorbereidingen wat dat betreft zijn volop bezig. De fabriek komt volgens de plannen in Grünheide in Brandenburg, ten oosten van Berlijn, en de goedkeuring van de milieuautoriteiten van Berlijn en Brandenburg werd al verkregen.

Dit laatste was niet naar de zin van Grüne Liga Brandenburg, een vereniging van milieuactivisten die de bouw van het complex wil tegenhouden. Er moet immers 92 hectare bos voor wijken, wat zowel voor de lokale flora en fauna als voor de waterreserves in het gebied problematisch zou zijn. Bovendien zou de bouwvergunning (nog) niet in orde zijn.

UPDATE 21/02: Tesla mag opnieuw (veel) bomen kappen

Met succes…

In eerste instantie halen de activisten hun slag thuis. Een rechter heeft namelijk besloten dat Tesla moet stoppen met kappen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Tesla mag opnieuw (veel) bomen kappen