Buzz

Een Tesla stelen lukt in 1,6 seconden

Geschreven door Joris Bosseloo | 21/09/2018

Volgens een onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van de KU Leuven, kan een Tesla in een mum van tijd gehackt en dus gestolen worden. Door het gebruik van een gedateerde cryptografie heeft een getrainde dief daar nog geen 2 seconden voor nodig.

Wie een Tesla heeft, beschikt over een speciale ‘sleutel’, meerbepaald een Passive Keyless Entry and Start (PKES) van Pektron. Daarmee kan je de deuren ontgrendelen zonder de auto aan te raken. Maar zo’n sleutel kan gemakkelijk worden nagemaakt en dat weten autodieven ook.

In het kort: eerst wordt het signaal van het vergrendelingssysteem gekopieerd door even tegen de Tesla aan te leunen. Vervolgens wordt de eigenaar – die de originele sleutel op zak heeft – benaderd tot op een meter. Een speciaal radiotoestel dat de rol van de auto nabootst, krijgt dan twee codes die door een database met alle mogelijke sleutels worden gehaald. Exact 1,6 seconden later wordt de gekopieerde sleutel ‘bevestigd’ en krijgt de dief vrij spel. Hij of zij kan dan dus ook effectief de Tesla starten en ermee wegrijden.

Bij Tesla zijn ze al sinds vorig jaar op de hoogte van dit probleem. Dat zou zich niet meer voordoen bij auto’s die de Californische constructeur na juni van dit jaar heeft verkocht. Wie zichzelf voordien een exemplaar cadeau heeft gedaan, kan een systeem met een pincode laten installeren of een nieuwe sleutel aanvragen die meer bescherming tegen hackers zou moeten bieden.

Bron: HLN

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Tesla Model S nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Tesla Model S Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Tesla Model S met opties en standaarduitrusting

MODEL 3

Tesla

MODEL 3

Vanaf € 47.800

MODEL X

Tesla

MODEL X

Vanaf € 85.000

S

Tesla

S

Vanaf € 77.900

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Tesla Model S

Onze partners