Buzz

VIDEO: Zelfgebouwde DeLorean-hovercraft verkocht voor stevig bedrag

Geschreven door Joris Bosseloo | 06/11/2019

Voor alle duidelijkheid: deze zwevende DeLorean is niet afgeleid van een echt exemplaar, maar knap vakmanschap is het zeker en vast. Het gaat om een creatie van een 36-jarige inwoner van San Francisco die hem, met behulp van heel wat media-aandacht in de VS, heeft kunnen verkopen voor een zeer aardig bedrag.

Op maandagochtend was de veiling nog in volle gang en bedroeg het hoogste bod iets meer dan 22.000 dollar. Het hing nog van twee anonieme gegadigden af. Zij waren in een maar liefst 11 uur durende “oorlog” verwikkeld. Uiteindelijk viel de hamer met 44.088 dollar op het bord, omgerekend bijna 39.650 euro.

Matt Riese is de grote man achter het project. Hij werkte meer dan een decennium aan zijn “DeLorean hovercraft” op basis van een UH-18SW Hoverwing, waarvoor hij pakken piepschuim heeft gebruikt.

Zweven, doet het ding dankzij de motor van een grasmaaier (6 pk), vooruitgaan dankzij een 22 pk sterke V-twin van Briggs Vanguard, die je via het internet voor een kleine 2.000 euro kan bestellen. De topsnelheid bedraagt 50 km/u, een dikke 91 km/u te traag om door de tijd te kunnen reizen…

Video + screenshot: Matt Riese/YouTube

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Onze partners