Buzz

Zwaar ongeval met wielrenster in verboden richting

Het WK Wielrennen gaat dit jaar in Leuven door. De aanloop naar dit evenement is al even aan de gang en er rijden de laatste dagen meer wielrenners (en rensters) dan gewoonlijk in de Vlaams-Brabantse ‘fietsstad’ rond. Jammer genoeg viel er onlangs een zwaar ongeval te betreuren met zo’n deelnemer. (foto: Belga)

Geschreven door Joris Bosseloo | 23/09/2021

Een jonge vrouw en man van de Oostenrijkse nationale ploeg begonnen aan een (onofficiële) verkenningsronde van het parcours voor de koers van zaterdag, maar namen het niet bepaald nauw met de verkeersregels.

Tegen beter weten in reden ze met hun fiets een verboden richting in, op het fietspad welteverstaan, een rit die eindigde met een aanrijding met een bus van de openbare-vervoersmaatschappij De Lijn.

bus De Lijn

De chauffeur van dienst werd naar eigen zeggen compleet verrast door het duo en kon de botsing niet voorkomen. De klap was zo hevig dat de bus serieuze schade opliep en Leila Gschwentner, de amper 17-jarige onfortuinlijke wielrenster, naar het ziekenhuis moest worden overgebracht met vershillende breuken, gelukkig zonder in levensgevaar te verkeren. De man bleef ongedeerd.

“Respecteer de regels!”

Het ongeval, dat op Facebook veel reacties losweekt, gebeurde op Leuvense ring. De lokale politie van Leuven benadrukt dat elke weggebruiker, en dus ook wielrenners, de wegcode moeten naleven om de verkeersveiligheid ten goede te komen.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's