Oldtimers

Bucrane, de gemiste kans van Daewoo

Daewoo is vooral bekend voor zijn kleine, betaalbare wagens. Maar halfweg jaren 90 ontwikkelde het merk ook een studiemodel van een coupé met een V6-motor die jammer genoeg nooit in productie ging.

Geschreven door Stéphane Monsin | 21/10/2020

De Daewoo Bucrane werd voorgesteld op het Salon van Seoul in 1995. Het was een concept car getekend door Ital Design, dat ook instond voor het ontwerp van modellen zoals de Alfa Romeo Brera of de Fiat Punto. De Bucrane was gebaseerd op de Daewoo Arcadia en haalde zijn inspiratie bij verschillende sportwagens uit de jaren 60.

De voortrekker werd aangedreven door een V6 3,2 liter die 240 pk ontwikkelde en gekoppeld was aan een viertrapsautomaat. Een bijzonder eigenschap van de Burcane was dat het dakpaneel centraal open scharnierde om de passagiers makkelijker toegang tot het interieur te verschaffen. Jammer genoeg ging deze concept car nooit in productie. Wellicht tot groot jolijt van Maserati, want de gelijkenis met de 3200 GT, die eveneens door Ital Design werd getekend, was frappant. Het merk Daewoo verdween in 2001 van de markt, toen het opging in Chevrolet.

Advertentie

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook