Oldtimers

Deze Alfa Romeo SZ werd 63 jaar lang niet veranderd

Zagato nam de Alfa Romeo Giulietta onder handen en maakte hem vederlicht. Slechts tweehonderd exemplaren werden ervan gebouwd tussen 1960 en 1963. Je moet dus geluk hebben om eentje te vinden, vooral een exemplaar dat nooit gerestaureerd werd.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 11 apr. 2023 | Leestijd: 2 min

Begin jaren zestig won de Alfa Romeo SZ tal van rally’s en wedstrijden op circuit. Hij werd ontwikkeld door de Italiaanse koetswerkbouwer Zagato, stond op de basis van de Giulietta Spider Veloce en had dezelfde 1.3-viercilinder met dubbele nokkenas. Dankzij zijn gewicht van amper 780 kg kon hij snelheden tot 200 km/u halen en met zijn korte wielbasis was hij zeer wendbaar.

Alfa SZ moteur

Advertentie – lees hieronder verder

Racebolide

De Alfa Romeo SZ werd met de hand gebouwd van 1960 tot 1963 in een oplage van een kleine tweehonderd exemplaren. De auto waar we het vandaag over hebben en die momenteel verkocht wordt door de Britse specialist Kidston, werd in 1960 nieuw gekocht door Gianni Bulgari, erfgenaam van de beroemde Italiaanse juwelier. Als racepiloot nam hij met deze auto deel aan verschillende wedstrijden, om hem twee jaar later te verkopen.

Alfa SZ interieur

Originele staat

Daarna werd de Alfa Romeo SZ geëxporteerd naar de Verenigde Staten en bracht hij het grootste deel van zijn leven door in een garage. Hij bleef volledig origineel. In 2014 veranderde hij van eigenaar en werd de mechaniek wel gerestaureerd, gelukkig zonder aan het koetswerk te raken.

Alfa SZ interieur

Hij is dus in originele staat gebleven sinds zijn deelname aan de Targa Florio van 1963. Het versleten lakwerk getuigt van zijn bijzondere verleden. Deze auto staat mijlenver verwijderd van de vele auto’s die als nieuw gerestaureerd worden en herinnert aan het sportieve verleden dat Alfa Romeo zo veel prestige heeft opgeleverd.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon