Oldtimers

Eerste Land Rover krijgt wedergeboorte

De allereerste Land Rover terreinwagen, een Series 1 uit 1948, zal volledig gerestaureerd worden om een plaats te krijgen in het museum voor de 70ste verjaardag van het merk.

Belga | Gepubliceerd op 18 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

Dit exemplaar is de technische eenvoud zelve, maar pakte toch al uit met een bijzonder ingenieus concept dat ooit op het Salon van Amsterdam van 1948 werd voorgesteld. Deze wagen is nog steeds “in leven” en is daarmee een symbool van de legendarische robuustheid van Land Rover.

Advertentie – lees hieronder verder

De constructeur gaat dit icoon nu een volledige renovatie geven, waarmee het één van de blikvangers wordt in het feestjaar 2018, ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Land Rover.

Dit voertuig deed dienst tot de jaren '60 en belandde dan lange tijd in een Engels weiland, waarna het een eerste maal werd gerestaureerd. Later verzeilde de wagen weer ergens in een tuin en werd hij eerder bij toeval opgemerkt in de buurt van Solihull, de bakermat van het merk. De historici van Jaguar Land Rover Classic hebben heel wat opzoekwerk verricht om het verleden van deze wagen na te gaan.

In de loop van 2018 zullen de specialisten van Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry de restauratie uitvoeren. Ook al lijkt dit een formaliteit voor het merk, toch zal het een hele klus worden, omdat tal van elementen en onderdelen opnieuw vervaardigd moeten worden en ook de motor volledig moet gereviseerd moet worden.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon