Oldtimers

Italiaans-Amerikaanse klassieker kreeg eerste schets in Brussels restaurant

In Milaan hebben amper 25 modellen van dit type het levenslicht gezien. Nochtans werd hij in Brussel bedacht, in een restaurant bovendien. Dit is het verhaal achter de Hudson Italia Prototype.

Geschreven door Maxime Pasture | 21/12/2018

We nemen je terug in de tijd naar 17 januari 1953 en nemen plaats aan een van de tafels van het Brusselse restaurant “Le Filet de Bœuf”. Links zit Carlo Felice Anderloni, directeur van Carrozzeria Touring Superleggera, en rechts Frank Spring, designverantwoordelijke bij Hudson. Samen zullen ze de basis leggen voor de Hudson Italia, een speciale serie op basis van de Hudson Jet.

Hudson

Details

De tekening mag dan wel banaal lijken, het eindresultaat was opmerkelijk en doorspekt met leuke details. Bijzonder leuk vinden we de boordplank, die wat wegheeft van een jukebox.

Hudson 53

Prijsbeest

Onder de motorkap ligt een 114 pk sterke zescilindermotor, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met 3 verhoudinen (naast de overdrive, alleen gemonteerd op dit prototype volgens de verkoper). Dit exemplaar in kwestie heeft 30.000 mijl (ongeveer 48.000 km) achter de rug en wordt in België verkocht voor 575.000 euro. Duur natuurlijk, maar de Hudson heeft dan ook prijzen in de wacht gesleept op verschillende concours, waaronder de Villa d’Este in 2014.

53Hudson

Bron + meer foto’s: Marreyt Classics

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook