Oldtimers

Land Rover Defender maakt comeback met V8 (+VIDEO)

Hoewel de productie van de klassieke Land Rover Defender in 2016 werd gestopt, maakt het model een comeback naar aanleiding van de 70ste verjaardag  met een V8-versie. Deze V8-motor levert 405 pk en het is de krachtigste motor die ooit in een Defender werd gemonteerd.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 18 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

In afwachting van de totaal nieuwe generatie Defender die eind dit jaar wordt verwacht, bouwt de Land Rover Classic-afdeling voor deze bijzondere versie. Deze Defender Works V8 brengt een hommage aan de eerste krachtige motoren ( V8 Stage 1) die in de Series 3 modellen uit 1979 werden gebruikt voor de 50th Anniversary Edition. Deze modellen zijn vandaag erg gegeerd bij verzamelaars.

De atmosferische 5.0 l V8-motor van deze Defender levert 405 pk en 515 Nm aan koppel. De topsnelheid van de mastodont die werd uitgerust met alle-terrein banden bedraagt 170 km/u en hij spurt in 5,6 seconden van 0 tot 100 km dankzij de automatische achttrapsversnellingsbak.

Advertentie – lees hieronder verder

Van deze Defender Works V8 komt een versie met een 90- en een 110 wielbasis en ze kunnen rechtstreeks bij Land Rover Classic worden besteld. In Groot-Brittannië koop je deze Defender 90 vanaf £ 150.000.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon