Oldtimers

LEZ Brussel: “Vrijstelling voor oldtimers verantwoord”

Het evaluatierapport 2019 van de Brusselse LEZ werd gepubliceerd op 14 september jongstleden. De resultaten zijn positief voor de luchtkwaliteit, aangezien het aandeel van de voertuigen dat wordt beïnvloed door de criteria van deze lage-emissiezone sinds 2018 met 88% is gedaald.

Belga | Gepubliceerd op 28/09/2020 | Leestijd: 2 min

Dankzij de zeer goede contacten die de Belgian Historic Vehicle Association, afgekort BEHVA (ex-BFOV), onderhoudt met het kabinet van minister Alain Maron (Ecolo), belast met onder andere Leefmilieu en Energiein het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, werden enkele rubrieken gewijd aan oldtimers.

De BFOV kreeg destijds een vrijstelling voor historische voertuigen die meer dan 30 jaar oud waren en geregistreerd waren onder het “Oldtimer”-statuut. (“O” plaat of aangepaste “OLD” plaat). “Op basis van deze resultaten kunnen we bevestigen dat dit de enige goede en wijze beslissing was”, zegt de woordvoerder van BEHVA. “Dit kan als voorbeeld dienen voor Vlaanderen, waar we druk blijven zetten op het kabinet van Zuhal Demir (N-VA), alsook voor Wallonië, waar we momenteel samenwerken met het kabinet van Céline Tellier (Ecolo) om de uitvoeringsmodaliteiten op te zetten”.

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie