Oldtimers

Met de oldtimer naar Duitsland: moet ik een milieuvignet hebben?

In heel wat Duitse steden moet je over een groen milieuvignet beschikken om in het centrum te mogen rondrijden. Geldt dat ook als je met je oldtimer naar Duitsland wil gaan? Waar moet je in dat geval rekening mee houden?

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 17 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

In heel wat Duitse steden zijn er zogenaamde milieuzones of “Umweltzones”. In die zones worden enkel wagens toegelaten die zijn voorzien van een bepaalde kleur van milieuvignet. De kleur die je krijgt hangt af van de vervuilingsgraad van je wagen. Dat geldt niet enkel voor Duitse wagens maar ook voor auto’s van automobilisten die uit het buitenland komen.

Waar kopen?

Je kan zo’n milieuvignet ook in België kopen en dit bij een aantal automobilistenverenigingen (denk maar aan VAB, Dekra, …). Je kan het vignet ook online bestellen. Je krijgt dan een sticker die achter de voorruit wordt gekleefd. Op de sticker wordt de nummerplaat ingevuld van je voertuig. De sticker blijft geldig voor de ganse levensduur van de wagen, tenminste als het voertuig niet van eigenaar verandert.

Advertentie – lees hieronder verder

Ook voor een oldtimer?

De regeling in kwestie is niet van toepassing op voertuigen met een oldtimernummerplaat die ouder dan dertig jaar zijn. Hiervoor heb je dus geen sticker nodig. Je mag met zo’n oldtimer van meer dan 30 jaar oud dan ook nog wel degelijk de milieuzones in kwestie binnenrijden zonder dat je over een milieuvignet beschikt.

Hoe aantonen?

Om discussies te vermijden leg je een kopie van het inschrijvingsbewijs van je oldtimer achter de voorruit. Duidt daarop met een fluostift het eerste jaar van inschrijving aan.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon