Met je oldtimer boodschappen doen? De Federatie antwoordt!

Naast het coronavirus is ook de zon in het land. Best frustrerend, ook voor oldtimerbezitters die momenteel de muren oplopen. “Ja, maar wat als ik de wet respecteer en met mijn oldtimer ga winkelen?” Het antwoord van de Federatie is alvast duidelijk…

Met je oldtimer boodschappen doen? De Federatie antwoordt!

In de wetgeving met betrekking tot het gebruik van oldtimers is het niet verboden om ermee te gaan winkelen, zolang het geen gewoonte wordt. De FBVA-BFOV (Belgische Federatie voor Oude Voertuigen) ontvangt in dit verband veel verzoeken. Hun antwoord, beschikbaar op hun website, is duidelijk: “NEEN. Het is beter om uw boodschappen te doen met uw dagelijkse voertuig. Het gebruik van de oldtimer als onderdeel van een hobby, die een recreatieve activiteit is, wordt niet beschouwd als een strikt noodzakelijke reis en is daarom verboden. Dit werd overigens bevestigd door onze federale minister van mobiliteit, François Bellot.”

Een paar dagen eerder had de Federatie al de toon gezet: “Laten we ook de publieke opinie niet uit het oog verliezen, want dat kan het nog steeds positieve beeld dat de wereld van de oldtimers omringt, beschadigen.” De Federatie beveelt dus aan om je oldtimer voorlopig “op stal” te houden.