Waarom deze Alfa meer waard is dan 7 (!) nieuwe Chirons

Deze begeesterende Alfa Romeo van de oude stempel werd onlangs door Artcurial geveild op de Franse oldtimerbeurs Rétromobile. Voor hoeveel? Dat durven we bijna niet te zeggen… Al doen we dat uiteraard wel!

Waarom deze Alfa meer waard is dan 7 (!) nieuwe Chirons

Het gaat hier om een Alfa Romeo 8C 2900 uit 1939. Iemand had er maar liefst 14,6 miljoen euro voor veil, kosten niet inbegrepen. Da’s dus nog eens 2,1 miljoen erbij. Alsjeblieft!

Zeldzame Touring

Deze Touring-versie is extra speciaal daar er maar 5 van gemaakt zijn. Onder zijn gesculpteerde koetswerk schuilt een 8-cilinderblok met 2,9 liter inhoud. In zijn tijd was dit een schoolvoorbeeld van hoe een elegante sportwagen er moest uitzien. Een kunsterk op wielen is dit.

Gekocht door een Nederlander voor “een prikje”

Deze GT is totaal onbekend en onterecht

Het verkochte exemplaar in kwestie (chassis #412024) werd nieuw in Italië geleverd in 1939. Achteraf kwam de Alfa in Engeland terecht waar hij achtereenvolgens 4 nieuwe eigenaars vond. In 1976 was het een Nederlandse liefhebber die deze 8C de zijne maakte. Hij kocht ‘m indertijd voor het equivalent van € 10.000 euro. Van een stevige investering gesproken…