Waarom dit gekke karretje evenveel kost als een nieuwe BMW

Deze gekke Italiaan werd voor het eerst aan het grote publiek getoond op het Autosalon van Turijn in 1966 en was ontworpen door Carlo Ferrari. Zijn naam is dan ook afgeleid van FERrari VEicoli Speciali (Ferrari Special Vehicles). Wat een Ferves Ranger tegenwoordig waard zou zijn? Ongeveer evenveel als een nieuwe BMW 3 Reeks…

Waarom dit gekke karretje evenveel kost als een nieuwe BMW

Voor de Ranger werd gebruikgemaakt van onderdelen van zowel de Fiat 500 als 600. Zo kwam de 18 pk sterke, achterin gemonteerde motor van de 500 en de volledig onafhankelijke ophanging van de 600D. Zijn open carrosserie omvat een neerklapbare voorruit en deuren die gemakkelijk te verwijderen zijn. Aan boord is er plaats voor vier.

De Ranger was verkrijgbaar met twee- of vierwielaanaandrijving en geraakte vanwege zijn compacte afmetingen en lage gewicht zowat overal langs. Bovendien kunnen we van een zeer lage overbrengingsverhouding spreken.

Ferves zou zo’n 600 Rangers gebouwd hebben, vandaag is daar nog geen 10% van over. Vandaar dat RM Sotheby’s, dat het bakje volgende week gaat veilen, verwacht dat er tussen 30.000 en 40.000 dollar op zal worden geboden. Voor zo’n bedrag kan je jezelf een nieuwe BMW 3 Reeks cadeau doen.