Crash

Belgische vrouw maakt rechtsomkeer aan péage: 4 doden

Een Belgische vrouw die rechtsomkeer maakte voor een péage in Noord-Frankrijk, reed frontaal in op een andere wagen. In totaal vielen er vier doden, de spookrijdster inbegrepen. (foto ter illustratie)

Geschreven door Joris Bosseloo | 18/05/2022

De feiten dateren van 4 mei jongstleden. Een vrouw van middelbare leeftijd uit het Kortrijkse kwam s’avonds rond 22 uur toe aan de péage in Fresnes-lès-Montauban (A1-snelweg) en maakte daar rechtsomkeer. Ze reed vervolgens een drietal kilometer in de verkeerde richting en botste frontaal op een auto met aan boord een man van 21, een meisje van 19 en diens broer van 15.

De eerste drie overleden ter plaatse, de tiener een dag later in het ziekenhuis. Inmiddels zijn ze al allemaal begraven, de Belgische vrouw in eigen land.

Advertentie

Waarom spookrijden?

Mogelijks wilde ze geen tol betalen (de toltarieven zijn fors omhoog gegaan in Frankrijk, nvdr) en maakte ze daarom rechtsomkeer, in de hoop een ander, niet betalend traject te kunnen nemen.

Het spreekt voor zich dat de autoriteiten nu opnieuw oproepen om zoiets nooit of te nimmer te doen. Voor de nabestaanden is dit een niet te vatten situatie en een ongelofelijke klap om te verwerken.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's