Elektrisch

Tesla Model Y vestigt verkooprecord

Elektrische auto’s gaan tegenwoordig als warme broodjes de deur uit. Zeker in Noorwegen. Daar verbrak de Tesla Model Y zelfs een 53 jaar oud verkooprecord.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 27 dec. 2022 | Leestijd: 2 min

Noorwegen is de koploper in Europa wat de marktpenetratie van elektrische auto’s betreft. Momenteel gaat het aandeel EV’s in de verkoop van nieuwe wagens daar zelfs richting 90%. En tegen 2025 zullen er in dit Scandinavische land nog enkel 100% elektrische auto’s verkocht mogen worden. Noorwegen hanteert dan ook al jaren een gul subsidiebeleid voor elektrische voertuigen, dat grotendeels gefinancierd werd door de torenhoge inkomsten uit de … gas- en olievelden in de Noordzee.

Advertentie – lees hieronder verder

VW Kever van de troon gestoten

Het is dan ook geen verrassing dat in Noorwegen verkooprecords worden gebroken op de markt van elektrische voertuigen. Alle elektrische merken doen het daar zeer goed, maar vooral de Tesla’s gaan er zeer vlot de deur van de dealers uit. Zo werden er op één jaar tijd meer dan 17.000 exemplaren van de Tesla Model Y geleverd. Daarmee werd het 53 jaar oude verkooprecord van de Volkswagen Kever verbroken. Daarvan werden in 1969 exact 16.706 stuks verkocht. En sindsdien deed geen enkel model het nog beter. Tot nu dus. Uiteraard werd er bij Tesla een groot feestje gebouwd om deze heuglijke gebeurtenis te vieren!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon