De topsporter

Vertrek je als koppel, dan heb je geen vierwieler met een gigantische binnenruimte nodig. Is je bankrekening bovendien stevig gevuld, kan er misschien zelfs een Ferrari GTC4 Lusso vanaf. Die bolide is wat ons betreft uitermate geknipt om mee op wintersportvakantie te vertrekken. Akkoord, zijn hoge vermogen kan verraderlijk zijn (zeker in de sneeuw) maar vergeet niet dat deze Italiaanse schone vierwielaangedreven is… Bovendien beschikt hij over een koffer waar effectief een aanvaardbare lading bagage in past.

Estate

De luxebreak

In dit lijstje liever geen SUV’s. Met de lange afstand in het vooruitzicht zitten we nu eenmaal liever in een comfortabele break, die minder zwaar en aerodynamischer en bijgevolg zuiniger is. Daarnaast beschikken breaks over een grote kofferruimte en al zeker als je voor een uit de kluiten gewassen exemplaar zoals een Mercedes E-klasse kiest (670 liter). Reken daarbij het hoge comfort en de vele rijhulpsystemen die de taak van de bestuurder verlichten, en je weet waarop we deze keuze baseren. Vierwielaandrijving is een plus, winterbanden een must. En in tegenstelling tot wat velen ons tegenwoordig willen doen geloven, ben je het best af met een kloeke diesel die een stevige trekkracht met een laag verbruik kan combineren.

Space Tourer

De minibus

Vertrek je met de hele familie op skivakantie, dan bestaat de kans dat je maar beter een 7-zitter inschakelt. Dat kan zowel een monovolume als een SUV zijn. Weet alvast dat een minibus veel praktischer is, of toch als je naast alle passagiers ook al hun bagage wil kunnen meesleuren. We denken spontaan aan modellen als de Citroën SpaceTourer, de Peugeot Traveller en de Toyota Proace, die allen een buitengewoon comfort aan een moderne uitrusting koppelen. Laat ons ook de koffervolumes die tot 1.000 liter kunnen oplopen niet vergeten…