4 feiten die je waarschijnlijk nog niet kende over Bentley

We zetten het 100-jarige bestaan van Bentley nog maar eens in de bloemetjes. Deze keer halen we 5 feiten aan die helemaal niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Was jij al mee?

4 feiten die je waarschijnlijk nog niet kende over Bentley

Verschillend aantal veren

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Bentley een leverancier van succesvolle vliegtuigmotoren, vandaar het logo met de vleugels, de beroemde “Flying B”. Om tegen te gaan dat het embleem gekopieerd zou worden, was Walter Owen Bentley op het idee gekomen om de linkervleugel van 10 en de rechtervleugel van 11 veren te voorzien.

James Bond in zijn vrije tijd

100 jaar Bentley: de 5 meest gezochte modellen

007 in een Aston Martin? Da’s gewoon zijn bedrijfswagen… In de eerste 007-roman van Ian Fleming staat immers dat de geheim agent voor zichzelf een nieuwe Bentley 4 liter ½ had gekocht.

De groene kant van Bentley

Om het verbruik van de W12 en andere V8-monsters een beetje te compenseren, investeerde Bentley zwaar in zonnepanelen (30.815 stuks!) om de fabriek in Crewe van stroom te voorzien. Die installatie kan tot 40% hernieuwbare energie leveren. Bovendien doen de zonnepanelen dienst als carport.

Bentley was ooit onderdeel van Rolls-Royce

In 1931 gingen Bentley en Rolls-Royce hand in hand door het leven en werden er duchtig onderstellen uitgeleend. Tegenwoordig zijn beide merken in Duitse handen: Bentley behoort toe aan de VW Group en Rolls-Royce heeft de BMW-stempel.