Wat zegt de wet?

Een auto huren in het buitenland: Ben je voldoende verzekerd?

Je gaat op vakantie en huurt daar een auto. Ben je in dat geval voldoende verzekerd als je met deze wagen een verkeersongeval veroorzaakt?

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 5 aug. 2020 | Leestijd: 3 min

Als je een verkeersongeval veroorzaakt, kan de schade zeer groot zijn. Zo kan de wagen waar je mee rijdt beschadigd raken. Je kan ook zelf gekwetst geraken en schade toebrengen aan andere bestuurders of hun voertuig. Het is dan ook belangrijk er voor te zorgen dat je voldoende verzekerd bent.

Het ene contract is het andere niet

Hou er rekening mee dat de verzekeringen die inbegrepen zijn in de huurprijs wel eens kunnen verschillen van maatschappij tot maatschappij en van land tot land. Kies dan ook niet zomaar voor de goedkoopste maar vergelijk ook de dekking die elke maatschappij biedt. Kijk ook na wat een supplementaire verzekering kost.

Advertentie – lees hieronder verder

Schade aan anderen

Het is van groot belang dat je alleszins verzekerd bent voor schade die je aan anderen veroorzaakt. Huur je in een ander Europees land een auto, dan is deze verzekering allicht inbegrepen in de huurprijs. Hou er rekening mee dat er wel een franchise van toepassing kan zijn. Ga je op vakantie buiten Europa en huur je daar een auto, dan is het absoluut nodig een verzekering te nemen die deze schade dekt.

Schade aan wagen die je huurt

In de huurprijs is lang niet altijd een verzekering begrepen die de schade aan de huurwagen zelf dekt. Neem alleszins ook zo’n verzekering. Zorg dat je ook verzekerd bent tegen diefstal van de wagen. Kijk ook hier na welke franchise van toepassing is. Hou er rekening mee dat bepaalde schade aan de wagen uitgesloten kan worden in het contract dat je afsluit. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan het geval dat je schade veroorzaakt aan de wagen door over onverharde wegen te rijden.

Je raakt zelf gekwetst

Je kan ook een verzekering nemen die tussenkomt als je zelf gekwetst raakt. Die kan een vergoeding uitkeren voor je kosten van hospitalisatie, arbeidsongeschiktheid en diens meer.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon