Nieuwe modellen

575 pk voor de nieuwe BMW SUV’s !

Het zat er aan te komen dat BMW haar Motorsport-afgeleiden van de X5 en de X6 onder handen zou nemen. Deze nieuwe viriele en vooral sportieve varianten zullen worden voorgesteld op het salon van Los Angeles dat op 21 november de deuren opent. De constructeur licht al een tipje van de sluier door al een beetje informatie over de X5 M en de X6 M te lekken. De vrijgegeven informatie stelt overigens niet teleur …

| Gepubliceerd op 5 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Als u hoopte op een bescheiden vormgeving bent u eraan voor de moeite. De constructeur geeft aan dat deze modellen slechts op 20 en 21 duim grote velgen worden geleverd. Vooraan krijgen ze grotere luchtinlaten en in de flanken zitten kieuwen. Achteraan herken je deze modellen aan de vier uitlaten. De X6 heeft bovendien recht op een achterspoiler. Ook het interieur wordt afgewerkt met fraaie materialen en oogt een stuk sportiever zonder overdreven over te komen.

Onder de motorkap van deze sportieve SUV, lepelt BMW voortaan een V8 biturbomotor met een longinhoud van 4,4 liter. Die ontwikkelt 575 pk en levert maar liefst 750 Nm aan trekkracht. Om al dat vermogen op een efficiënte manier naar de vier wielen te sturen, gebruikt BMW een Steptronic automaat met 8 versnellingen. Die heeft drie rijmodi en beschikt eveneens over een launch control. BMW stelt verder dat deze SUV in 4,2 seconden van 0 tot 100 km/u spurt en een top haalt van 250 km/u. Ondanks deze prestaties daalt het verbruik met 20 %.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor welk exemplaar van dit sportieve duo zou u een bestelbon tekenen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon