Nieuwe modellen

700 pk voor eerste Tesla met vierwielaandrijving!

Eind februari 2015 telt Tesla een nieuwe variante in zijn Model S-familie. De constructeur biedt dan namelijk voor het eerst een versie met vierwielaandrijving aan. Deze berline werd Model S P85D gedoopt en onderscheidt zich van de rest van het gamma door de uitrusting met twee elektromotoren in plaats van één. Iedere motor drijft één as aan en verdeelt elektronisch het koppel over elk wiel.

| Gepubliceerd op 21 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Volgens Tesla beperkt de toevoeging van deze tweede motor de autonomie van de berline niet. Dankzij een beter energiemanagement voor elk wiel, zou ze zelfs lichtjes toenemen. De constructeur kondigt een winst van ongeveer 16 km aan, wat een totaal rijbereik van 442 km betekent.

De toevoeging van deze elektromotor vooraan zal de berline toelaten een totaal vermogen van 700 pk te ontwikkelen, samen met een koppelwaarde van 930 Nm. Deze waarden laten deze versie van 2.239 kg toe van 0 tot 100 km/u in 3,2 seconden te sprinten, zo’n goede seconde beter dan Model S P85. Later zal deze vierwielaandrijving ook optioneel beschikbaar zijn op de Tesla Model S 60D en 85D.

Advertentie – lees hieronder verder

Model S P85D zal bovendien de eerste Tesla zijn die uitgerust wordt met een semi-autonome stuurinrichting. Dit systeem werd Autopilot gedoopt en is instaat de wagen op zijn koers te houden, van rijstrook te veranderen door de richtingaanwijzer te activeren, de snelheid te controleren, verkeersborden te lezen en te remmen zonder tussenkomst van de bestuurder.

Knap, niet!

Zal u bereid zijn 106.040 € neer te tellen voor de berline Model S P85D ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon