Nieuwe modellen

Mercedes CLS: de derde generatie (+VIDEO)

Na tal van teasers onthult Mercedes de derde generatie CLS op het autosalon van Los Angeles. Deze grote vierdeurs coupé deelt zijn platform met de E-klasse en wordt bedacht met nieuwe zescilinder-in-lijn motoren. 

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 30 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Op vlak van design neemt de Mercedes CLS de vormtaal van zijn voorgangers over met een aflopende daklijn, maar hij maakt het verschil schuinere snuit, nieuwe driehoekige koplampen en tweedelige achterlichten.

Binnenin zien we twee grote schermen, zoals in de E- en S-klasse, er komt ook een  nieuwe LED-interieurverlichting en ventilatieroosters. De achterbank biedt voortaan
plaats aan drie inzittenden.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoewel deze CLS gebaseerd is op het E-klasse platform, zullen de nieuwe zes-in-lijn motoren voor het eerst in dit model worden gebruikt. De 3.0 l dieselmotor zal 286 of 340 pk leveren en de nieuwe zescilinder zal over een koppel van 600 of 700 Nm beschikken. Benzinerijders worden bediend met de CLS 450, die 367 pk levert en gebruik maakt van een micro-hybridesysteem.

De nieuwe CLS (met inbegrip van deze nieuwe motorisaties) zal in maart 2018 op de markt komen. De viercilinders zullen later aan het gamma worden toegevoegd. 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon