Tuning

Mini JCW : 300 pk dankzij Krumm Performance

Als u een beetje voeling hebt met de tuningwereld zal de naam « Krumm Performance u niet onbekend in de oren klinken. Voor de anderen geven we even mee dat de hoofdzetel vlak bij de Nürburgring is gevestigd, een mythische plaats wat betreft autosport.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 2 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De preparateur houdt zich voornamelijk met Mini bezig en heeft een oefening klaar op basis van de jongste John Cooper Works. Deze “JCW”, zoals hij bij officieel wordt genoemd, vertrekt op basis van een Cooper S (192 pk) die tot 231 pk en vooral een koppel van 320 Nm wordt opgevoerd.

Daar begint “Krumm Performance” en ze leveren zondermeer vuurwerk ! Als je de technische fiche van de wagen bekijkt, is deze stelling allerminst overdreven. De motor levert immers 300 pk en 400 Nm aan koppel op de testbank. Om dat te realiseren, werkte de Duitse tuner vooral aan de uitlaatlijn en de inlaat. Zo komt er een nieuwe warmtewisselaar, een ander inlaatkanaal en men monteert eveneens een nieuwe turbo. Qua uitlaat kiest men voor een Akrapovic lijn. Al die ingrepen volstaan om 69 pk extra onder de motorkap te stoppen. De motor van de “KP”-Mini hangt in aangepaste silentblocks en het onderstel werd vervangen door een KW Clubsport exemplaar. Remmen worden door AP Racing geleverd en de wagen komt met een mechanisch sperdifferentieel. Binnenin zorgt men voor een racy sfeertje met een exclusief OMP-stuur. Deze ingrepen moeten de Mini vleugels geven maar Krumm Performance geeft hierover geen informatie. We weten enkel dat de kit om en bij de 5.000 euro kost !

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u onder de indruk van dit kleine bommetje ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon