Nieuwe modellen

Tesla Model 3 kost 35.000 dollar

Tesla doet een slimme zet door haar gamma te verbreden met een elektrische wagen die voor een breed publiek toegankelijk is. Afgelopen nacht heeft de Amerikaanse constructeur haar jongste Model 3 onthuld. Het gaat om een middenklasse berline die 35.000 euro zal kosten.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 1 apr. 2016 | Leestijd: 2 min

Voor de prijs van een BMW 3-Reeks of een Audi A4 kan je straks een “zero emission” auto kopen waarmee je per laadbeurt 346 km (215 mijl) kan rijden. Hij accelereert van 0 tot 100 km/u in 6 seconden. Elon Musk, de charismatische CEO van het merk,  geeft aan dat er ook nog krachtiger versies in de pijplijn zitten.

De Tesla Model 3 laat voor de Amerikaanse constructeur een frisse wind waaien. Hoewel het design duidelijk in het teken staat van aerodynamica lijkt deze nieuwe Tesla fel op de Model S en de Model X. Vooral het interieur oogt futuristischer dan ooit want alles ziet er erg clean uit. Alles wordt bediend vanaf het grote tabletscherm dat horizontaal werd opgesteld. Het controversiële Autopilot-systeem wordt standaard geleverd.

Advertentie – lees hieronder verder

Tesla heeft nog geen exacte lanceringsdatum meegedeeld voor de Model 3. Dat komt omdat men de Californische markt eerst wil bedienen. De eerste leveringen worden wellicht rond eind volgend jaar verwacht.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon