Nieuwe modellen

Een Mustang met 627 pk

Vorige donderdag nam Ford in de Verenigde Staten tijdens de 15e editie van de airshow « EAA AirVenture » van Oshkosh, in Wisconsin, deel aan een veiling georganiseerd door de Exclusive Aircraft Association (EAA) ten voordele van de opleiding van jonge piloten. Om deze verkoop een maximum aan dollars te laten opbrengen, kwam de constructeur op de proppen met een uniek model: de Mustang Apollo Edition.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze « one-off » is gebaseerd op de jongste Mustang GT en onderscheidt door een lakkering die een mix van zwart en wit brengt en een bestickering met de Amerikaanse vlag. Verder is deze Mustang voorzien van een voorspoiler in koolstofvezel, een diffusor achteraan en led-stroken onderaan de auto. Volgens Ford symboliseert deze verlichting terugkeer in de atmosfeer van de Apollo-capsules. Verder krijgt het interieur Recaro-zetels in zwart leder en leggen de schildjes er de link naar de verschillende missies.

709 pk voor deze Mustang (23-05-15)

Advertentie – lees hieronder verder

Op technisch vlak valt te melden dat deze Mustang Apollo Edition is uitgerust met een sportophanging en 21 duims Forgiato-velgen waarachter ruimbemeten Brembo-remmen schuilen.

Onder de motorkap stopte Ford een aangepaste 5 liter V8 voorzien van een compressor, waarmee het vermogen stijgt tot 627 pk (of 200 pk meer dan de Mustang GT) en de koppelwaarde toeneemt tot 731 Nm. Niet slecht!

En zou bereid zijn veel geld neer te tellen om dit uniek exemplaar op de kop te tikken?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon