Nieuwe modellen

Elektrische Cupra houdt 0-tot-100-tijd geheim

Deze fraaie verschijning heet Cupra El-Born en wil het sportieve neefje van de Volkswagen ID.3 worden genoemd. Maar hoe sportief is deze elektrische “Spanjaard” eigenlijk?

Geschreven door Joris Bosseloo | 15/07/2020

De gelijkenissen met de op het MEB-platform gebouwde VW ID.3 zijn treffend, ook al ziet deze El-Born er toch een stuk exotischer uit. Voor de aandrijving van de achterwielen wordt beroep gedaan op de bekende 204 pk sterke elektromotor en het 82 kWh-accupakket (77 kWh netto) zou de allereerste elektrische Cupra zo’n 500 km ver moeten kunnen brengen. De batterij voor 80% opladen – door gebruik te maken van een 100 kW-snellader – neemt volgens de constructeur ongeveer 45 minuten in beslag.

El-Born

Geen 0-tot-100-tijd…

Over het sprintje van 0 tot 100 km/u wordt (voorlopig?) met geen woord gerept. Waar Cupra wel mee uitpakt, is een sprinttijd vanuit stilstand tot 50 km/u. Die oefening zou 2,9 seconden duren. Ter vergelijking: een Nissan GT-R zit dan (al) aan 100 km/u.

El-Born Cupra

De productie van de Cupra el-Born gaat volgend jaar van start in de VW-fabriek in het Duitse Zwickau, waar ook de VW ID.3 en de Audi Q4 e-tron (neef nummer 3…) van de band zullen rollen. Prijzen en meer specificaties ontbreken nog.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook