Porsche krikt Panamera hybrid op tot 680 pk (+VIDEO)

Porsche gaat het Panamera-gamma naar boven toe uitbreiden met de Turbo S E-Hybrid. De combinatie van een V8-motor en een elektromotor zorgt voor verbluffende prestaties want deze versie spurt in amper 3,4 seconden van 0 tot 100 km/u. Hallo, Tesla?

Porsche krikt Panamera hybrid op tot 680 pk (+VIDEO)

Bij de Tesla Model S gaat het uiteraard om een zuiver elektrische aandrijving en Porsche gebruikt een verbrandingsmotor en een elektromotor. Met een officiële CO2-emissie van amper 66 g/km kan deze wagen echter genieten van ruime fiscale voordelen. De batterij van 14,1 kWh kan in 2.30 u worden geladen en ze biedt een elektrisch rijbereik tot 50 km.

Deze topberline beschikt over een V8-motor van 550 pk die aan een elektromotor van 136 pk wordt gelinkt. Naast het vermogen van 680 pk levert deze Panamera ook spectaculaire koppelwaarden van 850 Nm. Dit koppel is vanaf stationair toerental beschikbaar. Eén en ander is duidelijk geïnspireerd op de aandrijflijn van de 918 Spyder. In deze Panamera staat deze aandrijving garant voor explosieve acceleraties en een topsnelheid van 310 km/u.

De Panamera Turbo S E-Hybrid komt in juni op de markt