Nieuwe modellen

Tesla Roadster : nieuwe generatie komt ruim 640 km ver!

Wie de actualiteit rond Tesla een beetje volgt, zal verheugd zijn te vernemen dat de constructeur andermaal een Roadster gaat bouwen. Elon Musk, de grote baas van de Californische autoconstructeur, heeft dit heuglijke nieuws dat zopas bekend gemaakt.

| Gepubliceerd op 30 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Voorlopig hebben we geen concrete informatie over de lanceringsdata en we kennen al evenmin de technische specificaties van de wagen. Het is ook niet zeker dat Tesla het partnership met Lotus zal verlengen. De eerste generatie van de Roadster die in 2008 op de markt kwam, was gebaseerd op de Lotus Elise. Destijds beschikte de wagen over een 288 pk sterke elektromotor en haalde een autonomie van ongeveer 380 km.

Vandaag haalt een berline Model S reeds een autonomie van nagenoeg 500 km voor hij naar de laadpaal moet om bij te laden. Het ziet er dus naar uit dat de volgende generatie van de Roadster beter zal doen qua rijbereik. Elon Musk liet een tijdje geleden vallen dat de constructeur aan een “lange afstand” Roadster werkt. Hij schrikte er niet voor terug om een rijbereik van en stevige 644 km in het vooruitzicht te stellen !

Advertentie – lees hieronder verder

Uiteraard zal dit nieuwe model nog altijd even licht moeten zijn. In die zin kunnen we ons ook aan betere prestaties verwachten en hopen dat de laadtijd korter is dan die van de eerste generatie Roadster. Voor dat deze nieuweling op de markt zal komen, zullen we nog wat geduld moeten uitoefenen. De berline Model III en de SUV Model X worden eerst verwacht.

Vindt u het fijn dat Tesla weer aanknoopt bij haar eerste liefde ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon