Nieuwe technologie

BMW heeft alternatief voor verkeerslichten

In de toekomst moeten auto’s met de weginfrastructuur communiceren via het V21-systeem. Heel wat constructeurs hebben vandaag interesse voor protocol. Ook BMW volgt de ontwikkelingen op de voet. In de Verenigde Staten, Australië en Nieuw Zeeland biedt de constructeur een service waardoor de bestuurder niet meer verplicht is om enkel met de verkeerlichten rekening te houden.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 12 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het systeem werd uitgewerkt door de firma Connected Signals en die bieden vandaag de EnLighten service aan. Via dat systeem kan je de stand van de lichten in de wagen zien. BMW heeft deze service in haar wagens geïntegreerd.

Het komt er op neer dat jet iDrive GPS compatibel moet zijn met BMW Apps. Op die manier kunnen bestuurders de stand van de verkeerslichten zien waar ze voorstaan. De app biedt ook een timertje dat aftelt tot het ogenblik dat het verkeerlicht verspringt.

Advertentie – lees hieronder verder

Door de timer die aftelt, kan de bestuurder zijn snelheid aanpassen om het verbruik en de emissie van CO2 te beperken. Als het lich op het einde van een straat nog slechts enkele seconden op rood staat, kan de bestuurder een beetje trager rijden zodat hij niet hoeft te stoppen en weer te vertrekken. Zo spaart hij niet alleen de remvoeringen van zijn wagen maar het beperkt ook het brandstofverbruik.

Op dit ogenblik communiceren de verkeerslichten niet rechtstreeks met de voertuigen. De server van EnLighten staat via internet in verbinding met de server die de verkeerlichten regelt in de betreffende stad. Die gegevens worden vergeleken met de locatie en de rijrichting van de wagen om een en ander te laten werken.

Zou u willen dat BMW deze service ook in Europa lanceert ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon