Nieuwe technologie

De eerste vliegende auto heeft een prijs (+VIDEO)

De Nederlandse firma Pal-V opent het orderboekje voor zijn Liberty. Die lijkt wel uit een science-fiction film te komen want het voertuig is in staat op 160 km/u te rijden en 180 km/u te vliegen. Het werd bovendien goedgekeurd door het Europese en het Amerikaanse vliegwezen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 feb. 2017 | Leestijd: 2 min

Deze Liberty Pioneer en Liberty Sport staan dichter bij een helikopter dan bij een vliegtuig en hebben vrij compacte afmetingen. Hij is 4 meter lang, 2 meter breed en 1,70 meter hoog. Het gewicht blijft beperkt tot 664 kg. Er is een 100 pk sterke motor om op de weg te rijden en de motor om te kunnen vliegen is 200 pk sterk.

Advertentie – lees hieronder verder

De vliegautonomie ligt tussen de 400 en de 500 km en op de weg komt hij 1.315 km ver. Naast een rijbewijs heb je uiteraard ook een pilootbrevet nodig om dit voertuig te mogen besturen. Je hebt een startbaan van minstens 330 meter van doen om op te stijgen.

Deze vliegende auto zet velen aan het dromen. De Liberty Sport kost vandaag 299.000 € en voor de volledig uitgeruste Liberty Pioneer moet je 499.000 € neertellen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon