Dit is de stadswagen van de toekomst

Wie dacht dat de Smart Fortwo de ideale wagen is om zich in de stad te verplaatsen, moet maar eens kennismaken met deze EO Smart Connecting Car 2. Het wagentje heeft een erg origineel uiterlijk en is meteen de voorbode van de stadswagen van morgen.

Gepubliceerd op 13 mei 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

De EO Smart Connecting Car 2 werd bedacht door een groep Duitse ingenieurs. Bedoeling was om een auto te maken die berekend is op een overbevolkte stadskern, maar het moest wel een auto blijven die overal geraakt. Daarom beschikt hij over ronduit vernieuwende technologie.

Om bijvoorbeeld makkelijker te kunnen parkeren, is deze EO Smart Connecting Car 2 in staat om de lengte van de wagen (2,25 m) 80 cm te laten krimpen. Om overal makkelijk door te raken, kunnen de wielen afzonderlijk van elkaar draaien tot een hoek van zelfs 90°. Kortom, je parkeert hem op een zakdoek!

In een ideale wereld waarin iedereen met een dergelijk wagentje zou rijden, hebben de ingenieurs voorzien dat de verschillende EO Smart Connecting Car 2’s zich aan elkaar koppelen en een treintje vormen.

Om het milieu te ontzien, wordt de EO Smart Connecting Car 2 door een elektromotor aangedreven en beschikt hij over een autonomie van 50 tot 70 km. De topsnelheid bedraagt 65 km/u. De wagen werd destijds aangekondigd om in 2012 op de markt te komen maar tot op heden gaat het om een concept. Laat ons hopen dat hij ooit het productiestadium haalt.

Ziet u zichzelf ooit aan het stuur van en dergelijk voertuig ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Nieuwe technologie
Dit Belgische instituut voor micro-elektronica staat op het punt de autosector op zijn kop te zetten met zijn innovatieve chips

Auto’s, vooral elektrische, zijn tegenwoordig echte computers op wielen, wat vraagt om steeds krachtigere computerbronnen. Het Belgische Instituut voor Micro-elektronica en Componenten, Imec, heeft hierop een antwoord met een revolutionair concept: modulaire chips die universeel inzetbaar kunnen worden. België heeft dus nog heel wat in zijn mars …

Tot 06:00 3 min David Leclercq
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.