Nieuwe Tesla Autopilot wordt drie keer veiliger

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft een belangrijke update voorgesteld van de semi-autonome rijmodus Autopilot. Die is gebaseerd op radartechnologie en kan terugvallen op de verzamelde data die 90.000 compatibele Tesla’s – die nu al mee rijden -inmiddels hebben vergaard.

Gepubliceerd op 12 september 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Op de vraag of deze update het dodelijke ongeval dat recent gebeurde met de “autonoom rijdende” Tesla had kunnen voorkomen, zegt Musk het volgende: “Ik denk het wel. Volgens mij is het zeer waarschijnlijk dat het systeem een groot metalen object had gezien en vervolgens zou hebben geremd”.

Om het Autopilot-systeem te verbeteren, baseert Tesla zich voornamelijk op de radar, aangevuld met de camera. De radar is immers in staat om door mist, regen, sneeuw en stof heen te kijken. Elon Musk gaf ook aan dat er vooral werd gewerkt op het softwaregedeelte dat de data analyseert in plaats van op de hardware die uit sensoren bestaat.

Tesla-rijders zullen de update binnen één tot twee weken gratis kunnen downloaden.

Lees ook:

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Tesla voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Nieuwe technologie
Dit Belgische instituut voor micro-elektronica staat op het punt de autosector op zijn kop te zetten met zijn innovatieve chips

Auto’s, vooral elektrische, zijn tegenwoordig echte computers op wielen, wat vraagt om steeds krachtigere computerbronnen. Het Belgische Instituut voor Micro-elektronica en Componenten, Imec, heeft hierop een antwoord met een revolutionair concept: modulaire chips die universeel inzetbaar kunnen worden. België heeft dus nog heel wat in zijn mars …

Tot 06:00 3 min David Leclercq
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.