Ferrari sleept Philipp Plein voor rechter voor sneakers op Instagram

Duits modeontwerper Philipp Plein is een grote naam in het wereldje en telt maar liefst 1,8 miljoen volgers op Instagram. Onlangs heeft hij daarop een foto gepost die niet in goede aarde is gevallen bij… Ferrari!

Ferrari sleept Philipp Plein voor rechter voor sneakers op Instagram

Plein houdt niet alleen van kleren maar ook van snelle wagens. Zo heeft de man onder andere een opvallende Ferrari 812 Superfast in zijn garage staan. Die sportwagen poseerde niet lang geleden voor zijn lens in gezelschap van een paar Philipp Plein-sneakers in een passend kleurenschema. Onder dat schoeisel is het embleem van het beroemde sportwagenmerk te zien. Bewust, da’s duidelijk.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

50 shades of ? ? ?

Playmate (en ex van Neymar) rijdt Lamborghini zwembad in: “Het waren mijn hakken!”

Une publication partagée par Philipp Plein (@philippplein) le

“Mag niet!”, reageerde Ferrari nadat dit nieuws tot in Italië was geraakt en de fabrikant liet prompt een brief versturen naar de ondernemende designer. Daarin staat onder meer dat het handelsmerk van Ferrari in de foto’s worden gebruikt voor promotionele doeleinden en ten voordele van de producten van Phillip Plein, waarbij de goodwill die eraan verbonden is op onrechtmatige wijze wordt toegeëigend. De toon wordt daarna scherper: Ferrari meent dat de levenswijze van philipp Plein in strijd is met de merkbeleving van Ferrari, net als die van bepaalde artiesten die onaangepast gedrag vertonen en de wagens op een smakeloze manier gebruiken. Over wie zouden de advocaten het zoal kunnen hebben?

Afbeelding via Instagram