Advies

7 tips tegen wagenziekte

Tijdens de trip naar de vakantiebestemming worden veel passagiers geplaagd door wagenziekte. Dat is ontzettend lastig. Maar wat kan je ertegen doen?

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 27 jul. 2023 | Leestijd: 3 min

Je kijkt enorm uit naar je verdiende zomervakantie, maar onderweg worden de passagiers vaak zo misselijk als een krab en wordt de rit een lijdensweg voor deze ‘slachtoffers’. Wellicht iedereen heeft er als eens last van gehad: wagenziekte. Wat is dit eigenlijk. En hoe kan je het voorkomen?

Wagenziekte of reisziekte is een fenomeen waarbij je evenwichtsorgaan en hersenen even op hol slaan. Je ogen registeren een beweging van de wagen waar je inzit, terwijl je lichaam aanvoelt dat je eigenlijk stilzit in het voertuig. Die tegenstrijdige informatie kan ervoor zorgen dat je je onderweg misselijk en erg beroerd voelt. Vaak hebben kinderen meer last van wagenziekte.

Advertentie – lees hieronder verder

car sick

Zo kan je wagenziekte voorkomen

  1. Kijk naar buiten en volg mee de weg. Zo voorkom je die verstoring tussen je evenwichtsorgaan en hersenen die ertoe kan leiden dat je je misselijk voelt in de auto.
  2. Vermijd lezen, films kijken, een smartphone bekijken als je gevoelig bent voor wagenziekte.
  3. Een rustige rijstijl helpt om wagenziekte te voorkomen. De bestuurder vermijdt best bruusk optrekken, remmen en bochtenwerk.
  4. Vermijd een lege maag voor het vertrek. Een lichte maaltijd vooraf is beter. En drink onderweg ook voldoende.
  5. Zorg voor frisse lucht aan boord: ventileer het interieur voldoende, dat doet vaak al wonderen als de eerste symptomen van wagenziekte opsteken.
  6. Neem regelmatig een pauze om wat frisse lucht te nemen en je benen te strekken. Zo raakt je lichaam weer op zijn plooi en beperk je het risico op wagenziekte.
  7. Pilletjes tegen wagenziekte vind je bij apotheker. Voor veel mensen die last hebben van deze kwaal is dit de oplossing voor een zorgeloze en aangename reis met de auto.

Goede reis!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon