Automarkt

2020: daling aantal inschrijvingen van nieuwe auto’s met bijna 20%

Febiac en de FOD Mobiliteit en Vervoer hebben aangegeven dat 2020 is geëindigd met 413.373 netto inschrijvingen van nieuwe auto’s, een daling van 19,7% ten opzichte van 2019.

Belga | Gepubliceerd op 1 feb. 2021 | Leestijd: 2 min

Dit fenomeen is logischerwijs te wijten aan de coronaviruscrisis, die in januari voortduurde, met een daling van het aantal inschrijvingen met 27,2% en “amper” 37.735 geregistreerde nieuwe auto’s.

Dit resultaat ligt lager dan dat van een gemiddelde januarimaand (gemiddeld 49.000 registraties sinds 2010). Het is echter nog veel te vroeg om deze daling toe te schrijven aan de annulatie van het Autosalon, aangezien de impact van het evenement in het algemeen en vooral zichtbaar is op de inschrijvingen tussen maart en mei, aldus Febiac. Bovendien waren er vorige maand “slechts” 20 werkdagen, tegen 22 voor januari 2020, wat ook weer van invloed is op het aantal registraties dat kon worden verwerkt.

Advertentie – lees hieronder verder

De daling van het aantal inschrijvingen voor bedrijfsvoertuigen bedroeg 8% in januari en voor gemotoriseerde tweewielers zelfs 39,7% (1.072 inschrijvingen tegenover 1.779).

Net als op de automarkt zal het echter nog enkele maanden duren voordat een mogelijk oorzakelijk verband kan worden gelegd tussen de resultaten en de afgelasting van het Autosalon van Brussel. Bovendien wachten mensen die een motor kopen vaak het mooie weer af alvorens deze te registreren, aldus Febiac.

De nettoresultaten van het afgelopen jaar vertonen derhalve een daling van 19,7%. Dit omvat alle nieuwe personenauto’s die in 2020 werden geregistreerd en die niet binnen 30 dagen na hun eerste registratie van de registratielijsten werden geschrapt.

Car Festival op Gocar.be : Ontdek de uitzonderlijke condities van onze deelnemende merken door hier te klikken

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon