Auto-industrie

“90% vanuit VS geïmporteerde wagens zijn schadegevallen”

Wees op je hoede als je merkt dat de tweedehandse auto die je wil kopen uit de Verenigde Staten komt. Voertuigen die daar verongelukt zijn, worden namelijk massaal naar Europa verscheept, zo blijkt uit een bericht van de Amerikaanse tegenhanger van Car-Pass.

Geschreven door Joris Bosseloo | 19/02/2021

Carfax is het Amerikaanse equivalent van “onze” Car-Pass: een organisatie die alle ginds verkochte voertuigen gedurende hun hele leven volgt. Onlangs luidde de instantie de alarmbel over het aantal in Europa ingevoerde voertuigen die eerder in een ongeval betrokken waren geraakt. Uit de cijfers blijkt dat er in 2019 niet minder dan 342.642 auto’s naar Europa werden geëxporteerd en dat het aandeel beschadigde wagens alsmaar toeneemt.

Volgens Carfax was maar liefst 90% (!) van de uit de VS ingevoerde auto’s een schadegeval. Als gevolg daarvan is de Amerikaanse invoer in landen als Duitsland en Nederland al gedaald, maar in landen als Georgië en Litouwen floreert deze twijfelachtige markt momenteel, simpelweg omdat auto’s daar tegen lagere kosten worden gerepareerd en vervolgens weer geëxporteerd.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's