Auto-industrie

Covid-19 doet verkoop van deze voertuigen ontploffen

Geschreven door Stéphane Monsin | 16/06/2020

Campers en caravans zijn populairder dan ooit: momenteel zijn er meer dan 100.000 inschrijvingen van zulke voertuigen in ons land geteld. Hier zit het coronavirus voor iets tussen…

In deze periode van twijfel en onzekerheid boeren sommige sectoren wél beter dan anders. Dit is het bijvoorbeeld het geval voor invoerders van camping-cars en caravans, waarvan het succes van vóór de Covid-19-pandemie wordt versterkt door de regels omtrent het bewaren van “sociale” afstand.

De Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association (BCCMA) heeft onlangs in samenwerking met het IVOX-onderzoeksbureau een steekproef onder de bevolking gehouden. Het doel was om na te gaan hoe Belgen van plan zijn om te reizen na de gezondheidscrisis. 18% van de respondenten gaf aan dat ze hun gewoontes van vóór de crisis niet zullen wijzigen, 74% heeft vakantieplannen geannuleerd vanwege Covid.

Veilig

Maar liefst de helft van de ondervraagden beschouwt een caravan/camper als de veiligste keuze onder de reismiddelen. Niet verwordelijk zit niet alleen de verkoop maar ook de verhuur van dit type voertuig momenteel in de lift.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Onze partners