Auto-industrie

De wagen van de toekomst volgens Webasto

Webasto is een toeleverancier in de autosector die gespecialiseerd is in panoramadaken en we niet meer hoeven voor te stellen. Toch komt het bedrijf verrassend uit de hoek en stelt het op de IAA Mobility een buitengewoon concept voor dat een voorproefje levert van de nieuwe technologieën die er de volgende jaren aankomen.

Geschreven door David Leclercq | 09/09/2021

Veel energie heeft Webasto niet gestoken in de zoektocht naar een naam voor zijn concept car, die simpelweg “Demonstration Vehicle” wordt genoemd. Dat detail valt echter amper op, omdat dit studiemodel onmiddellijk de aandacht trekt met zijn witte kleur, de paarse dakpartij en het kleurrijke interieur. Nog verrassender: de cockpit vertoont slechts enkele schermen. Verder heeft het voertuig evenmin deuren.

Maar er is er inderdaad wel een panoramisch dak aanwezig, alsof men de core business van Webasto extra in de verf wou zetten. En dit glazen dak verdient zeker alle aandacht, omdat het heel wat geavanceerde technologieën bevat, zoals de sensoren van de Lidar-radar die autonoom rijden mogelijk maken. Deze lay-out zou volgens Webasto efficiënter zijn dan achter de voorruit, omdat de scanning van de weg zo van betere kwaliteit is.

Ook voor passagiers

Voor de passagiers ontdekken we wat Webasto een “hoogspanningsverwarming” noemt. Die is bijzonder geschikt voor 100% elektrische auto’s omdat het rendement 99% zou bereiken, wat toelaat energie te besparen en dus de autonomie van de auto te verhogen.

Nog steeds op elektrisch vlak is Webasto trouwens een partnership aangegaan met Hyundai en Kia voor de ontwikkeling van een batterij die vanaf 2022 op de markt zal komen. De specificaties zijn echter nog niet bekend.

Krachtige wallbox

Tot slot presenteerde Webasto op vlak van accessoires ook een eigen Wallbox die een wisselstroom laadvermogen van 22 kW biedt. Niet slecht voor een thuislader! Merk op dat dit futuristische voertuig slechts een stijlstudie is en dat Webasto niet tot de productie zal overgaan. Maar de technologie aan boord geeft al een klein idee van wat we over een paar jaar zullen gebruiken.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's