Auto-industrie

Is een tweedehandswagen een betere belegging dan de bitcoin?

Heb je aandelen op de beurs? Of investeer je liever in cryptomunten? In feite brengt geen van beide zoveel op als investeren in gebruikte auto’s. Volgens een Amerikaanse studie is hun waarde de afgelopen vier maanden met 20% gestegen. Een nieuw eldorado?

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 05/01/2022 | Leestijd: 1 min

Dit is een Amerikaanse studie, maar het geldt ook voor Europa. Volgens de organisatie Bianco Research die geïnteresseerd is in macro-economische fenomenen, zou de waarde van gebruikte auto’s in de laatste 4 maanden van 2021 met 20% zijn gestegen.

Het moet gezegd worden dat deze markt explodeert, enerzijds gestimuleerd door de tekorten aan auto-onderdelen die de leveringen van nieuwe auto’s sterk vertragen, maar ook door de nieuwe wetgevingen die de consumenten doen aarzelen. Ze wenden zich daarom liever tot een gebruikte auto dan veel te betalen voor een nieuwe auto die binnenkort zwaar belast kan worden. En naarmate het aanbod schaarser wordt

Advertentie – lees hieronder verder

Beter dan cryptomunten

Cryptomonnaies Bitcoin Etherum Algorand Matic Avax Polkadot

Jim Bianco, president van Bianco Research, vertelde CNBC dat de tweedehandsauto misschien wel de beste investering van 2021 was. De stijging van 20% in de waarde van gebruikte auto’s in het laatste deel van het jaar is verrassend en het is een waardering die de S & P-beursindex of de cryptomunten zoals de bitcoin overtreft, die toch bekend staat om zijn sterke fluctuaties ($ 64.000 in april 2021, $ 29.000 in augustus en $ 50.000 momenteel). Daarnaast geeft Bianco Research aan dat het fenomeen nog niet voorbij is, want in de VS zien we sinds 15 december 2021 nog steeds een versnelling. Het is duidelijk dat de top nog niet is bereikt.

Wat anders is voor de tweedehandsauto’s is dat deze gekte niet gebaseerd is op speculatie, maar op zeer reële behoeften van de markt. Dit betekent dat de deugdelijkheid van de investering nog geloofwaardiger is. Bianco Research geeft aan dat de gemiddelde prijs van een nieuwe auto in november 2021 $ 46.320 was en dat die van een gebruikte auto $ 27.569 bereikte, wat in het laatste geval een stijging van 27% betekent ten opzichte van november 2020. De logica wil echter dat de tweedehandsauto’s aan waarde verliezen. En toch is het tegenovergestelde waar.

En in België?

Dit fenomeen is ook in België bekend. Inderdaad, zelfs al zijn de volledige cijfers voor 2021 nog niet bekend, toch werd in augustus 2021 opgemerkt dat de prijzen van de tweedehandsauto’s in sommige gevallen al met 10% waren gestegen. Een situatie die nog meer geaccentueerd werd en die waarschijnlijk ook nog een paar maanden zal aanhouden. Een terugkeer naar een normale toestand in de toeleveringsketens van auto’s wordt op zijn vroegst verwacht voor midden 2023 … Als je wil investeren, is het best nu, maar voor een korte periode. Want zodra de nieuwmarkt weer aantrekt, zal de daling waarschijnlijk aanzienlijk zijn. Inderdaad net zoals met de bitcoin…

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie