Sony gaat autobatterijen produceren

Op de markt van batterijen voor elektrisch aangedreven auto’s zien we steeds meer spelers die een stuk van deze erg lucratieve taart willen opeisen. Vandaag geeft een grote naam uit de elektronicasector (Sony) aan dat het vaste voet aan wal wil op deze markt.

Gepubliceerd op 9 september 2016
Leestijd : 1 min

Partagez

Het merk wil duidelijk een plaatje onder de zon verwerven en het pakt meteen groot uit. Sony heeft net een dossier ingediend om officiële leverancier te worden van de batterijen die door de Formule E-bolides zullen gebruikt worden gedurende het seizoen 2018.

De Japanse gigant had al eerder te kennen gegeven dat ze deze markt wilde aanboren. Het merk heeft heel wat ervaring met lithium-ion batterijen zodat het dossier de FIA en de constructeurs perfect zou kunnen overtuigen.

De eerste toepassingen in productiewagens worden niet voor het begin van volgend decennium verwacht. Lithium-zwavel en magnesium-zwavel batterijen met grote capaciteit zijn momenteel nog in ontwikkeling en moeten nog uitgebreid worden getest.

Lees ook:

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Automarkt
Tweedehands kampeerwagens voor het eerst populairder dan nieuwe

Vrijetijdsvoertuigen zitten sinds de lockdown tijdens de pandemie flink in de lift. Maar door het overaanbod en de stijgende prijzen tekent zich wel een opvallende tendens af: het is de occasiemarkt die duidelijk aan de winnende hand is.

Tot 10:30 3 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.