Tesla gaat restaurants achterna (en het werkt volop)

Tesla is de enige fabrikant die stijgende cijfers voor de maand maart kan voorleggen. Hoe dit komt? Het merk blijft wagens leveren en dit volledig in regel met de lockdown-wetten…

Tesla gaat restaurants achterna (en het werkt volop)

Het coronavirus gijzelt ook de automobielsector. In Frankrijk bijvoorbeeld, waar de verkoop met maar liefst 72% is gedaald. Een uitzondering op de regel is Tesla, het enige merk dat het wel nog goed doet bij onze zuiderburen. Sterker nog: vergeleken met vorig jaar, ligt het percentage geleverde voertuigen zelfs 26,4% hoger, voor een totaal van 1.580 in maart.

Het verschil zit ‘m in de nieuwe leveringstechnieken via de vijf centra in Frankrijk. Denk aan onder andere de “contactloze” levering en het gebruik van de smartphone in plaats van een sleutel, een applicatie die de fabrikant als eerste heeft ontwikkeld. In China is Tesla zelfs begonnen met “contactloze” testritten, een initiatief dat zowel in Europa als in de Verenigde Staten zou kunnen worden toegepast als de lockdown in de verlenging gaat. Intussen zet de Amerikaanse fabrikant auto’s dus gewoon af bij zijn Franse klanten thuis. Als deze laatsten hun auto bij een dealer willen ophalen, moeten ze nog steeds een certificaat kunnen voorleggen waaruit blijkt dat het om een essentiële verplaatsing gaat.