Automarkt

Tesla-modellen voortaan zonder laadkabel geleverd

Elon Musk kondigde aan dat de Tesla’s voortaan zonder laadkabel worden geleverd omdat de klanten er weinig gebruik van maken. Tegelijk werd de prijs van dit ‘accessoire’ gehalveerd voor wie er toch nog graag een heeft. Is dit een commerciële truc?

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 28 apr. 2022 | Leestijd: 3 min

De boodschap van Tesla-baas Elon Musk lokte logisch gezien heel wat reacties uit. Want een elektrische auto zonder lader aanbieden is toch te gek voor woorden. Bij elk elektrisch toestel krijg je een lader, anders kan je het natuurlijk niet gebruiken.

Toch hoort er enige nuance in deze aankondiging. Musk had gegevens waaruit blijkt dat de meeste Tesla-rijders hun auto vooral opladen aan een Supercharger van het merk of aan een laadpaal thuis waaraan meteen een kabel met stekker is voorzien. Daardoor wordt de ‘mobile connector’ inderdaad door sommigen amper gebruikt en zou die uit de standaarduitrusting geschrapt kunnen worden.

Advertentie – lees hieronder verder

Plus de câble fourni à l’achat d’une Tesla

Dat gebeurde intussen op de Amerikaanse markt. Maar na talrijke verontwaardigde reacties van het publiek lanceerde Musk de boodschap dat tegelijk deze mobile connector, de losse laadkabel die je meeneemt in de wagen, de helft goedkoper zou worden – $ 200 in plaats van $ 400 – én meer adapters zou krijgen. Zo’n kabel kan immers nog steeds belangrijk zijn als je op verplaatsing (vakantie, bezoek, …) verplicht bent om op te laden aan een gewoon huisstopcontact, enz.

Tesla Wall Connector aansmeren

La Gigafactory allemande de Tesla ouvre enfin ses portes

Verschillende waarnemers menen echter dat hier meer achter schuilgaat. Zo adviseerde Musk de klanten eveneens om op tijd een Tesla Wall Connector – de thuislader – te laten installeren als ze hun elektrische auto bestellen. Een degelijke oplossing om thuis vlot en veilig te laden die het bedrijf uiteraard extra geld in het laadje brengt…

Dit verhaal doet denken aan Apple dat de nieuwe iPhone 12 zonder laadkabel levert, zogezegd omwille van milieuredenen, terwijl dat onderdeel nog wel los te verkrijgen is. Het lijkt dus pure platte commercie om de laadkabel afzonderlijk én extra te kunnen verkopen. Een bedenkelijke praktijk van Tesla, die voor alle duidelijkheid nog niet in Europa geldt.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon